Biografie

Michel te Wierik (1979) is geboren en opgegroeid in Raalte. Hij is creatief en werkt graag met zijn handen. Zijn creativiteit uitte hij als kind onder andere als hij trompet speelde, later in het kappersvak. Toen hij door medische redenen dit vak niet meer kon beoefenen, begon er een lange zoektocht naar zijn doel in het leven. Hij vervulde verschillende banen, maar het vuur in hem ging niet meer branden. Te Wierik ging door diepe dalen en raakte verstrikt in een verslaving. Hij liet zich opnemen. Deze keuze bracht hem veel.

Er ontsproot een enorme creativiteit en hij kwam weer in contact met zijn innerlijke kind. In 2017 besloot Michel antikraak te gaan wonen. Hij kwam terecht in Woerden waar hij een geweldige ruimte tot zijn beschikking kreeg. Hierdoor had hij de ruimte om te gaan schilderen en te experimenteren met vorm en kleur. Het resultaat van zijn hernieuwde creativiteit zijn de schilderijen die te zien zijn op deze website. Voor een totaal overzicht verwijs ik u door naar mijn Instagram en Facebook pagina.

Te Wierik heeft inmiddels een aardig oeuvre ontwikkeld. Afgelopen jaar werkte hij voornamelijk aan een serie. De werken uit deze serie ontstaan door het aanbrengen van liters acrylverf op een groot, geprepareerd kantoenen doek. Vervolgens mengt en bewerkt hij de verf op het doek met een paletmes. Zo ontstaat er een grove en gelaagde structuur. Te Wierik laat zich hierbij leiden door zijn ademhaling en verkeert tijdens het maakproces in een meditatieve staat van soms wel twaalf uur, afhankelijk van de grootte van het doek. Als laatste werkt Te Wierik de doeken af met een staalborstel die zorgt voor de kenmerkende structuren die deze serie rijk is.

Michel te Wierik

06-13592511
info@micheltewierik.com
Voerman 2a
1188 CD Amstelveen

Of neem contact op via het contactformulier