Biografie

Michel te Wierik (1979) is geboren en opgegroeid in Raalte. Hij is vanaf jongs af aan creatief en werkt graag met zijn handen. Na het kappersvak vervulde hij verschillende banen, maar hier kon Te Wierik zijn creativiteit niet in kwijt.

In 2017 besloot te Wierik antikraak te gaan wonen. Er ontsproot een enorme creativiteit, die al die tijd heeft opgesloten gezeten, en kwam hij weer in contact met zijn creatieve kind. Hierdoor ontstond ruimte om zijn verhaal te vertellen in kleuren en structuren. De ambitie en drang van Te Wierik om te creëren komt tot uiting in een oordeelvrij creatief proces van vrijheid en liefde. Zijn proces is net zo heilig als het resultaat.

Door persoonlijke ontwikkeling en verdieping in zichzelf kreeg hij de kans om zijn creativiteit weer te omarmen. Door middel van meditatie en ademhalingstechnieken komt te Wierik volledig tot rust. In dit moment van ‘stil zijn’ ontstaat er ruimte om zijn onderbewuste naar boven te laten komen. Hierdoor vinden zijn emoties en verhalen hun weg naar het doek. Als alle negatieve emoties naar het doek worden gebracht, ontstaat er een positieve vertaling van die energie. Zo maakt Te Wierik zijn spiritualiteit tastbaar voor zichzelf en de toeschouwer.

Het werk van Michel te Wierik is geïnspireerd op de meest uiteenlopende thema’s. Verder zijn de kunstenaars Mark Rothko, Piet Mondriaan en zijn vader Gerard te Wierik belangrijke inspirators geweest. Te Wierik heeft inmiddels een aardig oeuvre ontwikkeld. Een deel hiervan is te zien op deze website. Voor een totaaloverzicht van zijn werk en updates bekijk Instagram en/of Facebook.

 

Michel te Wierik

06-13592511
info@micheltewierik.com
Voerman 2a
1188 CD Amstelveen

Of neem contact op via het contactformulier